• Home »
  • Panelen en golfplaten dak

Panelen en golfplaten dak

Bouwbedrijf Bunt is een specialist in hellende dakconstructies. Als dakbedekking gebruiken we daarbij vaak dakpannen, maar ook golfplaten en sandwichpanelen. De laatste twee dakbedekkingen zijn bijvoorbeeld een ideaal alternatief voor asbestdaken, onder andere omdat de uitstraling van de betreffende stallen en schuren identiek blijft. De sandwichpanelen hebben nog als bijkomend voordeel, dat ze véél beter isoleren.

Golfplaten

Golfplaten zijn geprofileerde platen, leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. Ze geven een traditionele uitstraling aan stallen en schuren.
We leggen de golfplaten op verschillende manieren, afhankelijk van wat de klant wenst. We kunnen ze zoals dat heet ‘koud op een dak leggen’, maar we kunnen ze ook na-isoleren met isolatieplaten, zodat de golfplaten een mooie isolerende werking hebben.

De dwarsdoorsnede van golfplaten wordt gevormd door nagenoeg sinusvormige golven. De golfplaten zijn samengesteld uit Portlandcement, aangevuld met minerale toeslagstoffen en synthetische vezels.

Om een constante kwaliteit te garanderen, produceert onze leverancier ze middels zeer geavanceerde procestechnologieën. Daarbij voorziet hij de toplaag tweemaal van een hoogwaardige coating op basis van acrylaten, zelfs de kopse kanten worden gecoat.

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen kennen als dakbedekking ook een breed toepassingsgebied. Het grote voordeel van sandwichpanelen is dat onze leverancier deze elementen volledig prefabriceert op de bouwplaats. Alle bouwfysische eigenschappen zijn er dus al in verwerkt.
Verder hebben deze panelen een isolerende werking, omdat ze uit een buiten- en binnenplaat bestaan met daartussenin een laag isolatiemateriaal.
We leveren de sandwichpanelen in vele verschillende uitvoeringen en adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Zetwerk

Na de montage van sandwichpanelen of golfplaten werken wij het dak en de gevel netjes af met zetwerk. Dit zetwerk is leverbaar in dezelfde kleuren en coatings, zodat we ze mooi af kunnen stemmen op het nieuwe dak. Bouwbedrijf Bunt vervaardigt dit zetwerk op maat, zodat het altijd keurig past.

Asbestsanering

Heeft u nog asbest daken op uw schuur of stal? In samenwerking met ons zusterbedrijf Bunt Asbestsanering kunnen we u een totaaloplossing aanbieden waarbij we uw oude asbestdak snel en vakkundig verwijderen, en dit direct vervangen door een nieuw dak met golfplaten of sandwichpanelen.