Pannendak

Het pannendak is de meest toegepaste dakbedekking voor woonhuizen, en daarom heeft Bouwbedrijf Bunt zich gespecialiseerd in het leggen van dakpannen. Dat wil overigens niet zeggen dat u niet bij ons terecht kunt als u een andere soort dakbedekking wenst; een andere specialisatie van ons bedrijf is bijvoorbeeld het leggen van golfplaten daken en sandwichpanelen op stallen en schuren.

Ieder project

pannendakDe ervaren dakdekkers van Bouwbedrijf Bunt hebben al vele jaren ervaring met het leggen van dakpannen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. We verzorgden grote projecten met tientallen woningen in onder andere Apeldoorn, Heulekum en Almere, maar ook vele particuliere klanten lieten hun pannendak verzorgen door ons. Daarnaast mogen we ook regelmatig speciale projecten verzorgen, zoals de dakrenovatie van de Westerkerk in Amersfoort.

Zoals u ziet kunnen wij ieder project aan. We beschikken dan ook over een uitgebreide vloot aan materieel, zoals torenkranen, verreikers, hoogwerkers enzovoorts. Als u uw dakpannen dak laat verzorgen door Bouwbedrijf Bunt heeft u dan ook maar één aanspreekpunt, wij voeren het hele project van A tot Z in eigen beheer voor u uit.

Zo’n project begint uiteraard bij een gedegen advies. Onze ervaren medewerkers komen dan ook graag naar uw locatie om de mogelijkheden te bespreken, en werken dit vervolgens uit in een overzichtelijk plan van aanpak met bijbehorend kostenplaatje.

Met een team van ruim 40 dakdekkers en andere vakmensen zijn we groot genoeg voor vrijwel elk project, maar ook klein genoeg om een persoonlijke aanpak te garanderen; iets dat zeer gewaardeerd wordt door onze klanten.

Voordelen van een pannendak

Dakpannen hebben vele voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking:

  • Het pannendak is één van de goedkoopste vormen van dakbedekking.
  • Dakpannen zijn zeer duurzaam en gaan wel 30 tot 100 jaar mee (afhankelijk van het soort dakpan).
  • Dakpannen zijn geschikt voor ieder weertype en verkleuren niet
  • Bij een pannendak is het aanbrengen van een dakraam, dakkapel of zonnepanelen zeer eenvoudig.

Soorten dakpannen

De meest gebruikte materialen voor dakpannen zijn klei (keramiek), beton en lei.

Keramische dakpannen

Klei dakpannen, ofwel keramische dakpannen, zijn al eeuwenlang een zeer populaire vorm van dakbedekking. Dat komt onder andere door de extreem lange levensduur; een keramisch pannendak kan wel 50 tot 100 jaar meegaan. Een keramische dakpan kan in iedere gewenste kleur geleverd worden.

Betonnen dakpannen

Een dak met betonnen dakpannen is over het algemeen wat goedkoper dan een keramisch pannendak. Dit type dakpan is op zich al goedkoper dan een keramische dakpan, en de betonnen dakpan heeft een grotere afmeting dan een keramische dakpan waardoor onze dakdekkers een groter oppervlak in dezelfde tijd kunnen leggen. Het nadeel van de betonnen dakpan is de beperkte levensduur: na 30 jaar is een dakrenovatie noodzakelijk.

Leien dakpan

De leien dakpan wordt vaak gekozen vanwege zijn natuurlijke en chique uitstraling. Zo’n chique uitstraling komt echter wel met een prijskaartje; de leien dakpan is de duurste optie. Deze natuurstenen dakpan heeft een levensduur van zo’n 40 jaar.